Gratis advies? Bel direct 0318-700643 of 070-2210149
Wij zijn werkzaam in heel Nederland en verlenen u gratis advies

Letselschade voetganger en schadevergoeding?

letselschade voetganer

Heeft u een ongeluk gehad als voetganger met letselschade tot gevolg? Dan heeft u bijna altijd recht op een letselschadevergoeding voor uw materiële en immateriële schade. U doet er verstandig aan om in deze strijd met verzekeraars de hulp van onze experts in te schakelen. Voor u is onze rechtshulp kosteloos. Vraag direct een vrijblijvend advies aan of lees verder.

Ongeval en uw letselschade als voetganger

Wanneer u als voetganger letselschade heeft opgelopen als gevolg van een verkeersongeval, dan staat u er wellicht niet bij stil om deze schade te verhalen. Toch geeft het Nederlandse recht u uitdrukkelijk de mogelijkheid om uw letselschade bij de veroorzaker te vorderen. In vrijwel alle gevallen is dit de verzekeringsmaatschappij en niet de tegenpartij zelf die de claim moet betalen. In feite is het dus een kwestie van verzekeringswerk. Als u de deskundige hulp inschakelt van Letselschadebureau Van der Toorn Personenschade kunt u erop vertrouwen dat u krijgt waar u recht op hebt, terwijl u zich richt op uw herstel. En dat is wel zo prettig!

Letselschadevergoeding voor voetganger

Voetgangers zijn in het verkeer kwetsbaarder dan gemotoriseerd verkeer. U wordt niet beschermd door een helm of cabine, waardoor de kans aanzienlijk groter is dat u letselschade oploopt bij een verkeersongeval. De impact van een ongeluk in het verkeer is voor een voetganger vele malen groter. Daarom wordt u als voetganger extra beschermd door de wet. Dit betekent dat een bestuurder van een motorvoertuig bijna altijd aansprakelijk is voor uw letselschade. Minstens 50% van uw schade moet worden vergoed. Voor voetgangers jonger dan 14 jaar geldt zelfs dat letselschade voor 100% vergoed moet worden. Er zijn verschillende vormen van letselschadevergoedingen. Enkele voorbeelden zijn:

  • Extra kosten, zoals uw eigen risico, medische kosten die uw verzekeraar niet dekt of kosten voor huishoudelijke hulp en/of medicijnen. Ook juridische kosten (onze kosten) vallen hieronder.
  • Verlies van inkomen. Door het ongeval kunt u wellicht niet meer goed functioneren in uw huidige werk, met alle gevolgen van dien.
  • Smartengeld. Dit is een immateriële schadevergoeding voor gederfde levensvreugde.

In vrijwel alle gevallen is hulp voor een voetganger bij letselschade na een verkeersongeval altijd gratis. Bij wet is namelijk geregeld dat de aansprakelijke partij de juridische kosten eveneens dient te vergoeden. Ons honorarium is zodoende een onderdeel van uw totale letselschadevergoeding.

Deskundige hulp inschakelen

Bent u slachtoffer geworden van een auto ongeluk met letselschade tot gevolg? Dan zijn wij ervoor om u te ondersteunen bij het verkrijgen van uw recht. Van der Toorn Personenschade is er in gespecialiseerd om u te ontzorgen in het geval van letselschade. Uw belang staat voor ons op één. Vraag nu kosteloos advies aan of test uw kans op een letselschadevergoeding. Wij zijn er voor u!