Gratis advies? Bel direct 0318-700643 of 070-2210149
Wij zijn werkzaam in heel Nederland en verlenen u gratis advies

Letselschade door een collega en schadevergoeding?

letselschade door collega

Heeft u letselschade opgelopen en is uw collega daar verantwoordelijk voor? Dan kunt u aanspraak maken op een letselschadevergoeding voor uw materiële en immateriële schade. U doet er verstandig aan om in deze strijd met verzekeraars de hulp van ons experts in te schakelen. Voor u is onze rechtshulp kosteloos. Vraag direct een vrijblijvend advies aan of lees verder.

Uw letselschade veroorzaakt door een collega

Wanneer u letselschade oploopt veroorzaakt door een collega, dan is uw werkgever aansprakelijk. In de wet is namelijk vastgelegd dat in beginsel uw werkgever altijd aansprakelijk is als u tijdens de uitvoering van uw werkzaamheden een ongeval krijgt. U hoeft alleen maar aan te tonen dat u letsel is ontstaan tijdens het werk. Uw werkgever zal dan moeten bewijzen dat hij aan al zijn veiligheidsverplichtingen heeft voldaan.

Het is natuurlijk fijn dat u uw collega niet aansprakelijk hoeft te stellen. Aan de andere kant is het minder prettig om dan wel uw werkgever, met wie u wellicht een zeer goede verstandhouding heeft, aansprakelijk te stellen. Gelukkig kunnen wij u vertellen dat vrijwel alle werkgevers in Nederland verzekerd zijn tegen letselschade veroorzaakt door een collega. Met de financiële afhandeling hebben zij dan ook niets te maken. Dat wordt geregeld met de verzekeraar.

Aansprakelijkheid letselschade binnen- en buiten werktijd

Uw werkgever is vrijwel altijd aansprakelijk voor letselschade veroorzaakt door een collega onder werktijd. Enkele voorbeelden van ongevallen kunnen zijn dat uw werknemer door een collega op een heftruck is aangereden of dat uw werknemer van de trap is gevallen tijdens sloopwerkzaamheden, omdat een collega vergeten was deze te verankeren. Ook ongevallen tijdens woon- werkverkeer en op een andere (werk)locatie vallen hieronder.

Daarnaast kan uw werkgever ook aansprakelijk worden gesteld voor fouten van uw collega’s buiten werktijd. Dit kan soms erg ver gaan. Zo is eens een werkgever aansprakelijk gesteld voor het feit dat een werknemer tijdens zijn pauze door een collega in de houdgreep werd genomen, waardoor deze in ademnood kwam en hierdoor letsel opliep. Er zijn zelfs voorbeelden te noemen waarbij een werkgever aansprakelijk is gesteld voor gepleegde misdrijven en baldadigheden van zijn werknemer.

Direct deskundige hulp inschakelen

Bent u slachtoffer geworden van letselschade en is uw collega helaas verantwoordelijk? Dan zijn wij ervoor om u te ondersteunen bij het verkrijgen van uw recht. Van der Toorn Personenschade is er in gespecialiseerd om u te ontzorgen in het geval van letselschade. Uw belang staat voor ons op één. Vraag nu kosteloos advies aan of test uw kans op een letselschadevergoeding. Wij zijn er voor u!