Gratis advies? Bel direct 0318-700643 of 070-2210149
Wij zijn werkzaam in heel Nederland en verlenen u gratis advies

Letselschade ZZP-er en schadevergoeding ontvangen?

Letselschade Zelfstandige (ZZP-er)

Heeft u een als zelfstandige een bedrijfsongeval gehad met letselschade tot gevolg? Dan heeft u bijna altijd recht op een letselschadevergoeding voor uw materiële en immateriële schade. U doet er verstandig aan om in deze strijd met verzekeraars de hulp van ons experts in te schakelen. Voor u is onze rechtshulp kosteloos. Vraag direct een vrijblijvend advies aan of lees verder.

Uw letselschade als zelfstandige (ZZP-er)

Heeft u als ZZP-er letselschade opgelopen door een bedrijfsongeval, dan ondervindt u direct inkomensschade. Voor u als zelfstandig ondernemer is het nog vervelender als u arbeidsongeschikt raakt door een bedrijfsongeval dan voor werknemers in loondienst. U krijgt als ZZP-er namelijk niet net zoals gewone werknemers doorbetaald gedurende uw arbeidsongeschiktheid. En wanneer u niet de beschikking heeft over voldoende reserves, kunt u zodoende direct in de financiële problemen komen.

Het is daarom zaak zo snel mogelijk de hulp van een letselschadebureau in te schakelen, omdat u voor uw inkomen direct afhankelijk bent van de aansprakelijke partij. Ook wanneer u wel voldoende financiële reserves achter de hand hebt, schakelt u een letselschade expert in. U wilt ook dan natuurlijk uw letselschade, dat u door een bedrijfsongeval als ZZP-er heeft opgelopen, vergoed krijgen. Dat is niet meer dan logisch.

Juridisch advies voor zelfstandige met letselschade

In een arrest uit 2012 heeft de Hoge Raad bevestigd dat een werkgever op dezelfde wijze aansprakelijk kan zijn voor letselschade door een bedrijfsongeval van een ZZP-er als voor een eigen werknemer. Vooral in situaties waarin deze voor zijn veiligheid afhankelijk is van de werkgever. Dit betekent dat u juridisch gezien als werknemer wordt beschouwd. U kunt uw opdrachtgever zodoende aansprakelijk stellen voor de letselschade die u als ZZP-er heeft opgelopen door het bedrijfsongeval.

In de praktijk blijkt dit toch wel gevoelig te liggen. Een vaste klus die opeens niet meer doorgaat of het werk is gedaan en u hoeft niet meer terug te komen. Allemaal voorbeelden die de tegenpartij aan zal dragen tijdens de bepaling van de schadevergoeding. Letselschadebureau Van der Toorn Personenschade kan u daarmee helpen. Samen met u gaan wij ervoor zorgen dat uw letselschade wordt vergoed. Dit scheelt u een hoop gepieker. U kunt zich volledig richten op uw herstel, zodat u zo snel mogelijk weer aan het werk kunt. Bovendien is juridische hulp ook voor ZZP-ers helemaal gratis!

Direct deskundige hulp inschakelen

Bent u slachtoffer geworden van een bedrijfsongeval als ZZP-er met letselschade tot gevolg? Dan zijn wij ervoor om u te ondersteunen bij het verkrijgen van uw recht. Van der Toorn Personenschade is er in gespecialiseerd om u te ontzorgen in het geval van letselschade. Uw belang staat voor ons op één. Vraag nu kosteloos advies aan of test uw kans op een letselschadevergoeding. Wij zijn er voor u!