Gratis advies? Bel direct 0318-700643 of 070-2210149
Wij zijn werkzaam in heel Nederland en verlenen u gratis advies

Letselschade woon-werkverkeer en recht op schadevergoeding?

letselschade woon-werkverkeer

Heeft u een verkeersongeval tijdens woon-werkverkeer gehad met letselschade tot gevolg? Dan heeft u in veel gevallen recht op een letselschadevergoeding voor uw materiële en immateriële schade. U doet er verstandig aan om in deze strijd met verzekeraars de hulp van ons experts in te schakelen. Voor u is onze rechtshulp kosteloos. Vraag direct een vrijblijvend advies aan of lees verder.

Uw letselschade bij woon en werkverkeer

Als u letselschade door een verkeersongeval tijdens woon- werkverkeer oploopt, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Het vaststellen en claimen van uw letselschade is een ingewikkelde procedure. Van der Toorn Personenschade geeft u graag gratis en deskundig advies en hulp.

U kunt op verschillende manieren letselschade door een verkeersongeval tijdens woon- werkverkeer oplopen. Allereerst dient te worden vastgesteld door wiens schuld het ongeval is ontstaan.

  • Ligt de aansprakelijkheid bij een ander, dan geldt de normale regeling en krijgt u uw letselschade vergoedt. Dit wordt geregeld met de tegenpartij, in veel gevallen de verzekeringsmaatschappij.
  • Bent u zelf verantwoordelijk voor het ontstaan van het verkeersongeval dan geldt in beginsel dat uw letselschade niet vergoed wordt. Uw autoverzekering dekt alleen de schade die u aan anderen heeft toegebracht met uw auto.

SVI- verzekering

Loopt u echter tijdens werktijd letselschade op door een verkeersongeval met uw eigen auto en door uw eigen schuld, dan kunt u misschien toch uw schade vergoed krijgen. Het is dan van belang of uw werkgever een SVI-verzekering (Schade Verzekering Inzittenden) heeft. Met zo’n speciale verzekering, die bij lease auto’s verplicht is, wordt uw letselschade volledig vergoed. Er wordt dan namelijk niet gekeken naar aansprakelijkheid of schuld.

Geen SVI- verzekering

Heeft uw werkgever geen SVI- verzekering en loopt u (door eigen schuld) letselschade op door een verkeersongeval tijdens woon- werkverkeer, dan is uw werkgever normaal gesproken niet verantwoordelijk. Toch zijn er uitzonderingen. Er wordt dan gekeken naar:

  • De organisatie van het werk.
  • Waar en wanneer de zeggenschap van uw werkgever begint en eindigt.
  • De verplichting om gebruik te maken van een bepaalde manier van vervoer.
  • De keuze in hoeverre u zelf het woon- werkverkeer in kunt delen.

Nadeel is wel dat u dan uw werkgever aansprakelijk moet stellen, wat de werksfeer meestal niet ten goede komt.

Wanneer u letselschade oploopt door een ongeval, is de aansprakelijke partij tevens verplicht de kosten van juridische bijstand te vergoeden. Een letselschadespecialist is zodoende helemaal kosteloos voor u!

Direct deskundige hulp inschakelen

Bent u slachtoffer geworden van een verkeersongeval tijden woon-werkverkeer met letselschade tot gevolg? Dan zijn wij ervoor om u te ondersteunen bij het verkrijgen van uw recht. Van der Toorn Personenschade is er in gespecialiseerd om u te ontzorgen in het geval van letselschade. Uw belang staat voor ons op één. Vraag nu kosteloos advies aan of test uw kans op een letselschadevergoeding. Wij zijn er voor u!