Gratis advies? Bel direct 0318-700643 of 070-2210149
Wij zijn werkzaam in heel Nederland en verlenen u gratis advies

Ongeval tijdens paardrijden en schadevergoeding?

letselschade paardrijden

Heeft u een ongeval gehad met paardrijden of op de manege met letselschade tot gevolg? Dan heeft u bijna altijd recht op een letselschadevergoeding voor uw materiële en immateriële schade. U doet er verstandig aan om in deze strijd met verzekeraars de hulp van ons experts in te schakelen. Voor u is onze rechtshulp kosteloos. Vraag direct een vrijblijvend advies aan of lees verder.

Uw letselschade bij paardrijden op of bij een manage

Paardrijden is een populaire sport, maar de kans op letselschade tijdens paardrijden ligt ook aanzienlijk hoger. Voor velen behoort paardrijden tot één van de mooiste dingen die er bestaan. Draven door het bos, galopperen over het strand of stappen in de bak van de manege. Helaas heeft paardrijden soms ook een keerzijde, want als ruiter loopt u namelijk een fors risico op letselschade.

Meestal gaat het hier dan ook nog eens om ernstige verwondingen, zoals hersenletsel, hoofdletsel, arm- schouder- en/of beenletsel. Slachtoffers die letselschade tijdens paardrijden hebben opgelopen, doen er verstandig aan een deskundig letselschadebureau in de arm te nemen. Van der Toorn Personenschade is zo’n bureau. Bovendien kost onze juridische hulp u helemaal niets!

Wie is aansprakelijk voor letselschade tijdens paardrijden?

Het is niet bij iedereen bekend dat ruiters extra juridische bescherming hebben. Wanneer u letselschade tijdens het paardrijden heeft opgelopen, is de bezitter van het paard vrijwel altijd aansprakelijk. In de meeste gevallen in dat de eigenaar of manege. Sommige manegehouders denken slim te zijn door een bordje op te hangen waarop staat vermeld dat paardrijden op eigen risico geschiedt en zij niet aansprakelijk zijn voor schade. In de praktijk is al vele malen bepaald dat de manegehouder deze wettelijke aansprakelijkheid niet kan uitsluiten. U zult wel altijd een percentage eigen schuld krijgen toegerekend. Voor volwassen kan dat tot 50% oplopen. Er wordt dan onder meer gekeken naar:

  • Het ervaringsniveau van het slachtoffer.
  • De leeftijd van het slachtoffer.
  • Of er eventuele rijfouten zijn gemaakt.
  • De rol van het slachtoffer en de omgeving waar het ongeval heeft plaatsgevonden.

Hoogte van de vergoeding bij letselschade tijdens paardrijden

Volwassenen krijgen minimaal 50% vergoed van hun totale letselschade. Dit kan echter, rekening houdend met de specifieke omstandigheden, oplopen tot 100%. Minderjarigen krijgen al snel hun letselschade volledig vergoed, afhankelijk van de omstandigheden. Standaard wordt altijd geprobeerd om slechts 50% aansprakelijkheid te erkennen. Wij adviseren slachtoffers die letselschade tijdens paardrijden hebben opgelopen daarom altijd om een letselschadebureau in te schakelen.

Direct deskundige hulp inschakelen

Bent u slachtoffer van een ongeval met paardrijden en heeft u letselschade? Dan zijn wij ervoor om u te ondersteunen bij het verkrijgen van uw recht. Van der Toorn Personenschade is er in gespecialiseerd om u te ontzorgen in het geval van letselschade. Uw belang staat voor ons op één. Vraag nu kosteloos advies aan of test uw kans op een letselschadevergoeding. Wij zijn er voor u!