Gratis advies? Bel direct 0318-700643 of 070-2210149
Wij zijn werkzaam in heel Nederland en verlenen u gratis advies

Letselschade door slechte weg en schadevergoeding?

Letselschade door slechte weg

Heeft u een ongeval gehad op een slechte weg met letselschade tot gevolg? Dan heeft u grote kans recht op een letselschadevergoeding voor uw materiële en immateriële schade. U doet er verstandig aan om in deze strijd met verzekeraars de hulp van ons experts in te schakelen. Voor u is onze rechtshulp kosteloos. Vraag direct een vrijblijvend advies aan of lees verder.

Uw letselschade bij een ongeval door een slechte weg

Bij letselschade door een slechte weg of een gevaarlijke situatie is in beginsel de wegbeheerder altijd aansprakelijk. Indien iemand door een slecht onderhouden weg of door een onveilige verkeerssituatie letsel en letselschade oploopt is dat al erg genoeg. Wanneer dan geprobeerd wordt de wegbeheerder aansprakelijk te stellen, krijgt men vaak niet thuis of wordt men van het kastje naar de muur gestuurd. Bij letselschade door een slechte weg heeft u echt gespecialiseerde hulp nodig. Letselschadebureau Van der Toorn Personenschade kan u hier kosteloos mee van dienst zijn.

Wegbeheerder aansprakelijk voor letselschade door slechte weg?

In principe is de wegbeheerder aansprakelijk voor letselschade door een slechte weg. Dit is vastgelegd in de Wet. Hij is immers verantwoordelijk voor een weg en het onderhoud daarvan. Bij openbare wegen is dit meestal de overheid of een overheidsinstelling.  Bij een spoorweg is dit de railinfrastructuurbeheerder. U dient echter wel zelf te bewijzen dat de slechte toestand van de weg uw verwondingen heeft veroorzaakt. En dat valt nog niet mee, waardoor in de praktijk vaak de wegbeheerder toch niet aansprakelijk wordt gesteld.

Wat moet u bewijzen?

U moet een aantal zaken bewijzen als u letselschade door een slechte weg heeft opgelopen.

  • Is u letselschade niet door uw eigen gedrag mede veroorzaakt?
  • Zou uw letselschade ook niet zijn ontstaan bij voldoende onderhoud van de weg?
  • Had uw letselschade niet alleen voorkomen kunnen worden met duur en intensief onderhoud?
  • Behoort het wel of niet veranderen en/of onderhouden van een bepaalde weg tot de vrije beleidsruimte van de wegbeheerder?

Zoals u kunt lezen, wordt het u niet echt makkelijk gemaakt. Een wegbeheerder die aansprakelijk wordt gesteld, zal standaardverweren aanvoeren waar u goed op voorbereid moet zijn. Dat u er als weggebruiker bedacht op moet zijn dat een weg niet altijd in perfecte staat verkeert en onoplettendheid zijn hier enkele voorbeelden van. De hulp van een letselschadespecialist is daarom meer dan welkom, want alleen redt u het vaak niet.

Direct deskundige hulp inschakelen

Bent u slachtoffer geworden van een slecht onderhouden weg met letselschade tot gevolg? Dan zijn wij ervoor om u te ondersteunen bij het verkrijgen van uw recht. Van der Toorn Personenschade is er in gespecialiseerd om u te ontzorgen in het geval van letselschade. Uw belang staat voor ons op één. Vraag nu kosteloos advies aan of test uw kans op een letselschadevergoeding. Wij zijn er voor u!