Gratis advies? Bel direct 0318-700643 of 070-2210149
Wij zijn werkzaam in heel Nederland en verlenen u gratis advies

Letselschade bestuurder auto en schadevergoeding?

letselschade bestuurder auto

Heeft u een ongeluk als bestuurder van een auto gehad met letselschade als gevolg? Dan heeft u bijna altijd recht op een letselschadevergoeding voor uw materiële en immateriële schade. U doet er verstandig aan om in deze strijd met verzekeraars de hulp van onze experts in te schakelen. Voor u is onze rechtshulp kosteloos. Vraag direct een vrijblijvend advies aan of lees verder.

Een ongeval en uw letselschade als bestuurder

Wanneer u als bestuurder van een auto letselschade oploopt door een verkeersongeval, hebt u recht op een schadevergoeding. Soms zelfs óók als u zelf aansprakelijk bent voor het ongeluk. Het recht op een letselschadevergoeding ontstaat op verschillende manieren, te weten: 

  • Als u als bestuurder van uw auto letselschade oploopt door een ongeval, waarbij de aansprakelijkheid aan de andere partij is te wijten.
  • Als u als bestuurder van uw auto letselschade oploopt als gevolg van een ongeval, waarvoor u zelf aansprakelijk bent (alleen als u ook een SVI-verzekering heeft).
  • Als u als bestuurder van een bedrijfsauto letselschade oploopt door een ongeval, veroorzaakt door uw eigen schuld (alleen als u ook een SVI-verzekering heeft).

Bij deze laatste twee geldt wel dat er een SVI-verzekering moet zijn afgesloten, ofwel een Schade Verzekering Inzittenden. Normaal gesproken krijgt u geen letselschade vergoed als u zelf de veroorzaker bent. Met een SVI-verzekering wordt niet gekeken naar wie schuldig is. Een dergelijke verzekering dekt namelijk alle letselschade. Er hoeft hiervoor niemand aansprakelijk te worden gesteld. Het maakt niet uit of u zelf de veroorzaker bent of niet. Uw letselschade als bestuurder van de auto wordt voor 100% vergoed. Vrijwel alle leaseauto’s hebben ook een SVI-verzekering. Werkgevers zijn namelijk verplicht deze verzekering af te sluiten.

Hulp bij letselschade: deskundig en kosteloos

Een letselschadevergoeding claimen als bestuurder van een auto gaat in de praktijk lang niet altijd even gemakkelijk. Verzekeraars hebben hun eigen belangen, welke vaak niet overeen komen met die van u. U bent bovendien vaak nog herstellende van het ongeval en veelal bent u niet op de hoogte van alle juridische aspecten rondom een letselschadevergoeding. Juist om die reden kost juridische hulp bij letselschade u niets.

Wanneer u de expertise van onze experts inschakelt, krijgt u niet alleen deskundig advies en de juiste begeleiding. U krijgt dit ook nog eens helemaal kosteloos. De SVI-verzekeraar of de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij is namelijk ook verplicht om de kosten van juridische bijstand te vergoeden. Onze kosten worden dus als onderdeel van uw totale letselschade gezien.

Direct deskundige hulp inschakelen

Bent u slachtoffer geworden van een auto ongeluk met letselschade tot gevolg? Dan zijn wij ervoor om u te ondersteunen bij het verkrijgen van uw recht. Van der Toorn Personenschade is er in gespecialiseerd om u te ontzorgen in het geval van letselschade. Uw belang staat voor ons op één. Vraag nu kosteloos advies aan of test uw kans op een letselschadevergoeding. Wij zijn er voor u!