Gratis advies? Bel direct 0318-700643 of 070-2210149
Wij zijn werkzaam in heel Nederland en verlenen u gratis advies

Dronken bestuurder en een letselschadevergoeding?

letselschade dronken bestuurder

Is u een ongeval door een dronken bestuurder overkomen gehad met letselschade tot gevolg? Dan heeft u bijna altijd recht op een letselschadevergoeding voor uw materiële en immateriële schade. U doet er verstandig aan om in deze strijd met verzekeraars de hulp van ons experts in te schakelen. Voor u is onze rechtshulp kosteloos. Vraag direct een vrijblijvend advies aan of lees verder.

Een dronken bestuurder en uw letselschade

Wanneer u letselschade oploopt door een verkeersongeval veroorzaakt door een dronken bestuurder, kunt u het beste direct contact opnemen met een letselschadespecialist voor juridische hulp. Het feit dat een dronkenlap uw letsel heeft veroorzaakt, kan leiden tot hoogoplopende emoties. Daarnaast is het vaststellen van letselschade een ingewikkelde zaak en bovendien is het veel beter dat u zich richt op uw herstel en dus afstand neemt. Bent u slachtoffer van een verkeersongeval waarvan de veroorzaker een dronken bestuurder was? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Van der Toorn Personenschade. Wij zorgen er kosteloos voor dat u krijgt wat u toekomt en waar u wettelijk gezien recht op heeft.

Aansprakelijkheid bij letselschade door een dronken bestuurder

In beginsel gelden de normale regels bij de beoordeling van aansprakelijkheid voor letselschade door een verkeersongeval, veroorzaakt door een dronken bestuurder. Ondanks dat de tegenpartij dronken was, wordt er toch eerst gekeken naar wie welke fout heeft gemaakt. Er wordt dus ook gekeken of u zelf niet heeft bijgedragen aan het ontstaan van uw letselschade. Een verkeersfout van uw kant weegt even zwaar. De rechter zal het vermoeden van de schuld echter wel eerder bij de dronken tegenpartij leggen dan bij u. Ook de bewijslast zal sneller bij de dronken bestuurder terechtkomen. Dit leidt ertoe dat letselschade door een verkeersongeval, veroorzaakt door een dronken bestuurder vrijwel altijd (deels) aan u wordt toegekend.

De impact van een ongeval met een dronken bestuurder

Letselschade oplopen door de schuld van een ander heeft vaak een grote emotionele impact. Wanneer de veroorzaker dronken was, is de impact nog vele malen groter. De verwerking van het verkeersongeval wordt hierdoor een stuk moeilijker, zeker als ook de verzekeraar van de dronkenlap na verloop van tijd moeilijk gaat doen over de ernst van uw letsel en de hoogte van de uitkering. Schakel daarom altijd de hulp in van een letselschadebureau. Bij wet is geregeld dat de kosten van een letselschadespecialist tevens verhaald mogen worden op de aansprakelijke partij. Kortom, juridische hulp is voor u helemaal kosteloos.

Direct deskundig advies inwinnen

Bent u slachtoffer geworden van een een dronken bestuurder met letselschade tot gevolg? Dan zijn wij ervoor om u te ondersteunen bij het verkrijgen van uw recht. Van der Toorn Personenschade is er in gespecialiseerd om u te ontzorgen in het geval van letselschade. Uw belang staat voor ons op één. Vraag nu kosteloos advies aan of test uw kans op een letselschadevergoeding. Wij zijn er voor u!