Gratis advies? Bel direct 0318-700643 of 070-2210149
Wij zijn werkzaam in heel Nederland en verlenen u gratis advies

Bedrijfsongeval als werknemer en schadevergoeding?

letselschade bedrijfsongeval werknemer

Heeft u als werknemer een bedrijfsongeval gehad met letselschade tot gevolg? Dan heeft u bijna altijd recht op een letselschadevergoeding voor uw materiële en immateriële schade. U doet er verstandig aan om in deze strijd met verzekeraars de hulp van ons experts in te schakelen. Voor u is onze rechtshulp kosteloos. Vraag direct een vrijblijvend advies aan of lees verder.

Uw letselschade als werknemer bij een bedrijfsongeval

Als u als werknemer letselschade oploopt als gevolg van een bedrijfsongeval heeft u recht op een schadevergoeding. Uw werkgever moet dan aansprakelijk worden gesteld. De praktijk wijst echter uit dat veel werknemers hun werkgever liever niet aansprakelijk stellen uit angst hun baan te verliezen. Ook de geweldig goede relatie die dan misschien verstoord raakt, wordt vaak aangehaald als reden. Deze argumenten zijn allemaal heel begrijpelijk. Maar wanneer u als werknemer letselschade door een bedrijfsongeval oploopt en daardoor in de financiële problemen komt, ontkomt u er bijna niet aan.

Gelukkig kunnen wij u vertellen dat vrijwel alle werkgevers verzekerd zijn voor letselschades die werknemers tijdens het uitoefenen van hun werk kunnen oplopen. Dat maakt het wellicht een stukje makkelijker. Wanneer u bovendien de kosteloze juridische hulp van onze experts in letselschade  inschakelt, kunt u er tevens op vertrouwen dat u krijgt waar u recht op hebt, zonder dat daarbij de relatie met uw werkgever op scherp wordt gezet.

Soorten bedrijfsongevallen met letselschade

U kunt als werknemer letselschade oplopen door een bedrijfsongeval. Enkele voorbeelden waar ongevallen plaats kunnen vinden zijn:

  • Op de werkplaats
  • In een fabriek
  • Op locatie bij een ander bedrijf
  • Op de bouwplaats
  • Tijdens werkzaamheden aan de weg
  • In een magazijn
  • Op kantoor
  • Tijdens woon-werkverkeer met de eigen auto
  • Op de weg met een auto van de zaak

Uw werkgever is juridisch gezien bijna altijd aansprakelijk als u als werknemer letselschade door een bedrijfsongeval oploopt. Tenzij er sprake is van grove opzet of roekeloosheid. Ook wordt de werkgever niet aansprakelijk gesteld wanneer hij onder meer kan bewijzen dat hij voldoende veiligheidsmiddelen ter beschikking heeft gesteld en controle heeft gehouden op de naleving van veiligheidsinstructies. De bewijslast ligt echter wel altijd bij de werkgever, zijn zorgplicht gaat ver. Zoals gezegd kan hij zich verzekeren tegen deze risico’s. U kunt dus zonder bang te zijn voor de gevolgen van het aansprakelijk stellen van uw eigen werkgever gebruikmaken van onze gratis juridische begeleiding

Direct deskundige hulp inschakelen

Bent u als werknemer zijnde slachtoffer geworden van een bedrijfsongeval met letselschade tot gevolg? Dan zijn wij ervoor om u te ondersteunen bij het verkrijgen van uw recht. Van der Toorn Personenschade is er in gespecialiseerd om u te ontzorgen in het geval van letselschade. Uw belang staat voor ons op één. Vraag nu kosteloos advies aan of test uw kans op een letselschadevergoeding. Wij zijn er voor u!