Gratis advies? Bel direct 0318-700643 of 070-2210149
Wij zijn werkzaam in heel Nederland en verlenen u gratis advies

Letselschade in het openbaar vervoer en schadevergoeding?

letselschade openbaar vervoer

Heeft u een ongeluk gehad in het openbaar vervoer met letselschade tot gevolg? Dan heeft u bijna altijd recht op een letselschadevergoeding voor uw materiële en immateriële schade. U doet er verstandig aan om in deze strijd met verzekeraars de hulp van ons experts in te schakelen. Voor u is onze rechtshulp kosteloos. Vraag direct een vrijblijvend advies aan of lees verder.

Uw letselschade in het openbaar vervoer

Heeft u letselschade opgelopen in het openbaar vervoer? Dan heeft u recht op een schadevergoeding. In dit soort situaties is de vervoerder altijd aansprakelijk, tenzij bewezen kan worden dat uw letsel niet te voorkomen was, ondanks alle voorzorgsmaatregelen. In de Wet Personenvervoer is geregeld dat een vervoersmaatschappij een wettelijke verplichting heeft tot veilig vervoer.

Dat is maar goed ook, want dagelijks maken honderdduizenden mensen gebruik van het openbaar vervoer. Maar, net als in het verkeer, is er een kans dat u letselschade oploopt. Iedere dag opnieuw lopen mensen letselschade op in het openbaar vervoer, het zijn echter alleen de ernstige ongevallen die de publiciteit halen.

Enkele voorbeelden van letselschade in het OV zijn:

  • Een aanrijding met een andere tram, metro, bus, trein of ander soort vervoermiddel.
  • Een val tijdens het in- of uitstappen.
  • Een eenzijdige aanrijding.
  • Een val op het perron.
  • Een val door onverwacht hard remmen of optrekken.

Als u met het openbaar vervoer reist, reist u met een kaartje of abonnement. U sluit hiermee een overeenkomst met de vervoerder. Deze moet ervoor zorgen dat u veilig op uw eindbestemming arriveert. Gebeurt dit niet, dan voldoet de vervoerder niet aan zijn zorgplicht en is hij aansprakelijk.

Letselschade in het openbaar vervoer verdient specialisatie

Het beste kunt u één van de letselschadespecialisten van Van der Toorn Personenschade inschakelen als u letselschade in het openbaar vervoer hebt opgelopen. Deze kunnen u helpen de vervoerder aansprakelijk te stellen. Dit dient namelijk binnen drie jaar te gebeuren, omdat voor letselschade in het openbaar vervoer de verjaringstermijn drie jaar bedraagt.

Wanneer u ernstige verwondingen hebt opgelopen, is het begrijpelijk dat u niet gelijk een procedure tot schadevergoeding wilt starten. U heeft wel iets anders aan uw hoofd, zorgen dat u zo snel mogelijk herstelt. Onze letselschadespecialisten nemen u echter alle zorg rondom het claimen van de schadevergoeding uit handen. En dat kost u helemaal niets, want ook de juridische kosten, in dit geval ons honorarium, moeten door de aansprakelijke partij worden vergoed. Dus claim uw letselschade meteen!

Direct deskundige hulp inschakelen

Bent u slachtoffer geworden van een ongeval in het openbaar vervoer met letselschade tot gevolg? Dan zijn wij ervoor om u te ondersteunen bij het verkrijgen van uw recht. Van der Toorn Personenschade is er in gespecialiseerd om u te ontzorgen in het geval van letselschade. Uw belang staat voor ons op één. Vraag nu kosteloos advies aan of test uw kans op een letselschadevergoeding. Wij zijn er voor u!