Gratis advies? Bel direct 0318-700643 of 070-2210149
Wij zijn werkzaam in heel Nederland en verlenen u gratis advies

Letselschade passagier en schadevergoeding?

letselschade passagier

Heeft u een ongeval gehad als inzittende met letselschade als gevolg? Dan heeft u bijna altijd recht op een letselschadevergoeding voor uw materiële en immateriële schade. U doet er verstandig aan om in deze strijd met verzekeraars de hulp van onze experts in te schakelen. Voor u is onze rechtshulp kosteloos. Vraag direct een vrijblijvend advies aan of lees verder.

Een ongeval en uw letselschade als passagier

Wanneer u als passagier letsel heeft opgelopen door een verkeersongeval, heeft u altijd recht op een schadevergoeding. Het maakt daarbij niet uit of u passagier in een auto, achterop de motor, in een bus of achterop de brommer was tijdens het ongeval. In de Bedrijfsregeling Schuldloze Derde is geregeld dat letselschade bij een passagier altijd vergoed moet worden. Heeft u letselschade opgelopen als passagier?

Schuldloze Derde; wat betekent het?

Als u als passagier letsel hebt opgelopen als gevolg van een verkeersongeval, kan dat nooit uw schuld zijn. U was immers niet de bestuurder. Voor de Nederlandse Wet bent u een zogeheten Schuldloze Derde. Dit betekent dat u niet aansprakelijk gesteld kunt worden. Of de bestuurder of de tegenpartij is aansprakelijk. Eén van deze partijen moet uw letselschade vergoeden. Dat dit soms lang kan duren, is helaas een feit. Vaak wordt u de dupe van twee verzekeringsmaatschappijen die elkaar als schuldige aanwijzen. U doet er daarom goed aan om zo snel mogelijk een letselschade specialist in te schakelen die opkomt voor uw belangen!

Uitzonderingen Schuldloze Derde

Net als bij iedere regel, zijn er helaas ook enkele uitzondering op de regel Schuldloze Derde. U moet het dan als passagier wel erg bond hebben gemaakt. Een paar voorbeelden van deze uitzonderingen zijn:

  • Moedwillig meerijden met een beschonken bestuurder.
  • Niet dragen van een autogordel.
  • Niet dragen van een helm.
  • Willens en wetens meerijden met iemand zonder rijbewijs.

In bovengenoemde gevallen kan het zijn dat uw letselschade als gevolg van een verkeersongeval niet volledig vergoed wordt. In dergelijke situaties heeft u meestal recht op een vergoeding van minimaal 50%. U doet er in ieder geval altijd goed aan om de deskundige hulp van  in te schakelen. Wij adviseren, begeleiden en zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft.

Direct deskundige hulp inschakelen

Bent u slachtoffer geworden van ongeval als passagier zijnde en dat met letselschade tot gevolg? Dan zijn wij ervoor om u te ondersteunen bij het verkrijgen van uw recht. Van der Toorn Personenschade is er in gespecialiseerd om u te ontzorgen in het geval van letselschade. Uw belang staat voor ons op één. Vraag nu kosteloos advies aan of test uw kans op een letselschadevergoeding. Wij zijn er voor u!