Gratis advies? Bel direct 0318-700643 of 070-2210149
Wij zijn werkzaam in heel Nederland en verlenen u gratis advies

Letselschade bedrijfsongeval en schadevergoeding?

letselschade bedrijfsongeval

Heeft u een bedrijfsongeval gehad met letselschade tot gevolg? Dan heeft u bijna altijd recht op een letselschadevergoeding voor uw materiële en immateriële schade. U doet er verstandig aan om in deze strijd met verzekeraars de hulp van ons experts in te schakelen. Voor u is onze rechtshulp kosteloos. Vraag direct een vrijblijvend advies aan of lees verder.

Uw letselschade bij een bedrijfsongeval

In vrijwel de meeste gevallen is een werkgever in Nederland bijna altijd aansprakelijk voor letselschade door een bedrijfsongeval. Gemiddeld lopen jaarlijks circa 220.000 werknemers, uitzendkrachten en ZZP-ers door een bedrijfsongeval letselschade op. Soms bent u binnen korte tijd weer helemaal hersteld, maar soms ook niet. In beide gevallen kunt u te maken krijgen met extra kosten voor bijvoorbeeld medische zorg. Als u blijvende schade ondervindt van uw letsel, kunt u zelfs geconfronteerd worden met inkomensverlies en gederfde levensvreugde. Naast de schadevergoeding waar u dan recht op heeft, komt u tevens in aanmerking voor smartengeld.

Om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding en smartengeld zult u wel uw werkgever, uitzendbureau of opdrachtgever aansprakelijk moeten stellen. Niet echt een leuke opgave, maar u ontkomt er niet aan, omdat u anders met uw letselschade blijft zitten. Schakel daarom tijdig de hulp in van een letselschade expert. Van der Toorn Personenschade heeft ruime ervaring met letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval. Wij gaan u helpen zonder daarbij de verhouding tussen u en uw werkgever, uitzendbureau of opdrachtgever uit het oog te verliezen. Dit kost u bovendien niets, want de kosten voor juridische hulp worden meegenomen in de schadevergoeding die wordt geclaimd.

Is uw werkgever altijd aansprakelijk?

Letselschade door een bedrijfsongeval ontstaat meestal door ongevallen op een bouwplaats of andere locatie, in een bedrijf of instelling of bij het werken aan de weg. Uw werkgever is vrijwel altijd aansprakelijk, tenzij hij kan aantonen dat:

  • De werkplek veilig is.
  • Er voldoende veiligheidsmaatregelen op de werkplek zijn.
  • Er afdoende veiligheidsinstructies zijn gegeven.
  • Er voldoende controle op de naleving van de veiligheidsinstructies is geweest.
  • Er verzekeringen voor werknemers zijn afgesloten.
  • Er sprake is van opzet en/of roekeloosheid.

In alle andere gevallen is de werkgever vrijwel altijd aansprakelijk voor letselschade door een bedrijfsongeval. Gelukkig zijn bijna alle werkgevers hiertegen verzekerd en wordt 99% van de gevallen gewoon gedekt. U hoeft dus niet bang te zijn een letselschadespecialist in te schakelen.

Direct deskundige hulp inschakelen

Bent u slachtoffer geworden van een bedrijfsongeval met letselschade tot gevolg? Dan zijn wij ervoor om u te ondersteunen bij het verkrijgen van uw recht. Van der Toorn Personenschade is er in gespecialiseerd om u te ontzorgen in het geval van letselschade. Uw belang staat voor ons op één. Vraag nu kosteloos advies aan of test uw kans op een letselschadevergoeding. Wij zijn er voor u!