Gratis advies? Bel direct 0318-700643 of 070-2210149
Wij zijn werkzaam in heel Nederland en verlenen u gratis advies

Ongeval met een onveilig product en schadevergoeding?

Overig-onveiligproduct

Bent u slachtoffer van een ongeval met een onveilig product. En had dit letselschade tot gevolg? Dan heeft u bijna altijd recht op een letselschadevergoeding voor uw materiële en immateriële schade. U doet er verstandig aan om in deze strijd met verzekeraars de hulp van ons experts in te schakelen. Voor u is onze rechtshulp kosteloos. Vraag direct een vrijblijvend advies aan of lees verder.

Uw letselschade door een onveilig product

Letselschade door een onveilig product, we horen en lezen het regelmatig in de media. Wie een product op de markt brengt, dient ervoor te zorgen dat dit product ook veilig is. Helaas zijn niet alle producten die u koopt veilig. Wanneer u letselschade oploopt door een onveilig product, kunt u de fabrikant, importeur of verkoper hiervoor aansprakelijk stellen.

Dit wordt productaansprakelijkheid genoemd. Het maakt hierbij niet uit of u het onveilige product in een fysieke winkel heeft gekocht, op de markt of via internet. Natuurlijk heeft u ook recht op een schadevergoeding. Letselschadebureau Van der Toorn Personenschade kan u hier gratis bij helpen!

Voorbeelden onveilige producten die letselschade veroorzaken

Er zijn tal van voorbeelden te noemen van producten die letselschade kunnen veroorzaken. We zullen er enkele nader benoemen:

  • Een auto waarvan de remmen niet goed werken.
  • Een fiets waarvan het frame plotseling afbreekt.
  • Een fles frisdrank die in uw gezicht explodeert.
  • Levensmiddelen, die besmet of bedorven zijn.
  • Een elektrische deken die brandwonden veroorzaakt.
  • En allerlei producten die onbedoeld letsel veroorzaken.

Wanneer is een product onveilig en wie stelt u aansprakelijk?

U mag als consument verwachten dat u een product veilig kunt gebruiken. Is dit niet het geval, dan is het juridisch gezien een onveilig product. Volgens de wet is een product onveilig als het niet de veiligheid biedt die men daarvan mag verwachten. Er worden daarbij wel een aantal omstandigheden in aanmerking genomen, zoals het tijdstip waarop het product in de handel werd gebracht, de terechte verwachtingen van het product en de presentatie van het product.

Er wordt daarnaast ook als voorwaarde gesteld dat u het product op een manier gebruikt die van u verwacht mag worden. Loopt u letselschade op door een onveilig product, dan kunt u kiezen wie u aansprakelijk stelt. De fabrikant, de importeur, leverancier of het bedrijf dat zijn naam heeft verbonden aan het onveilige product.

Direct deskundige hulp inschakelen

Bent u slachtoffer geworden van een verkeersongeval met letselschade tot gevolg? Dan zijn wij ervoor om u te ondersteunen bij het verkrijgen van uw recht. Van der Toorn Personenschade is er in gespecialiseerd om u te ontzorgen in het geval van letselschade. Uw belang staat voor ons op één. Vraag nu kosteloos advies aan of test uw kans op een letselschadevergoeding. Wij zijn er voor u!