Gratis advies? Bel direct 0318-700643 of 070-2210149
Wij zijn werkzaam in heel Nederland en verlenen u gratis advies

Letselschade fietser en schadevergoeding?

letselschade fietser

Heeft u als fietser een ongeluk gehad met letselschade als gevolg? Dan heeft u bijna altijd recht op een letselschadevergoeding voor uw materiële en immateriële schade. U doet er verstandig aan om in deze strijd met verzekeraars de hulp van onze experts in te schakelen. Voor u is onze rechtshulp kosteloos. Vraag direct een vrijblijvend advies aan of lees verder.

Een ongeval en uw letselschade als fietser

Een fietser heeft in Nederland namelijk extra rechtsbescherming tegenover gemotoriseerd verkeer, omdat deze groep aanzienlijk kwetsbaarder is in het verkeer. Omdat u als fietser niet fysiek beschermd bent en auto’s vaak (nog steeds) te hard rijden, loopt u eerder letselschade op door een verkeersongeval dan bijvoorbeeld een automobilist. De bestuurder van een motorvoertuig is doorgaans altijd aansprakelijk voor uw letselschade, ook bij eigen schuld.

Voor een letselschadevergoeding bij een fietser na een verkeersongeval, worden de volgende regels in acht genomen:

  • Fietsers die jonger zijn dan 14 jaar hebben na een verkeersongeval altijd recht op een letselschadevergoeding van 100%.
  • Fietsers die ouder zijn dan 14 jaar hebben na een verkeersongeval bijna altijd recht op een letselschadevergoeding van minstens 50%, ook als zij zelf schuldig zijn aan het ongeluk.

In sommige gevallen, afhankelijk van enkele specifieke factoren, krijgt een fietser zijn/haar letselschade toch voor 100% vergoed, ook als de aansprakelijkheid bij de fietser zelf ligt.

Waar bestaat uw letselschadevergoeding uit

Wanneer u als fietser letselschade door een verkeersongeval heeft opgelopen, doet u er verstandig aan om direct een letselschadespecialist in te schakelen. Deze kan u helpen bij het claimen van de schadevergoeding. U wordt vaak geconfronteerd met tal van extra kosten, zoals:

  • Eigen risico zorgverzekering, bijvoorbeeld omdat u in het ziekenhuis moet verblijven.
  • Extra medische kosten die niet gedekt zijn, bijvoorbeeld kosten voor verpleging en/of medicijnen.
  • Extra kosten voor bijvoorbeeld huishoudelijke hulp.
  • Extra reiskosten.

Daarnaast krijgt u wellicht te maken met inkomensverlies en/of gederfde levensvreugde. Het is belangrijk dat u voor uw letselschade gecompenseerd wordt. Letselschadebureau Van der Toorn Personenschade helpt u hierbij. Dit kost u helemaal niets, want in de Wet staat dat u als fietser recht heeft op kosteloze rechtshulp. Al onze kosten worden verhaald op de aansprakelijke partij.

Direct deskundige hulp inschakelen

Bent u slachtoffer geworden van een ongeval met de fiets en had dit letselschade als gevolg ? Dan zijn wij ervoor om u te ondersteunen bij het verkrijgen van uw recht. Van der Toorn Personenschade is er in gespecialiseerd om u te ontzorgen in het geval van letselschade. Uw belang staat voor ons op één. Vraag nu kosteloos advies aan of test uw kans op een letselschadevergoeding. Wij zijn er voor u!