Gratis advies? Bel direct 0318-700643 of 070-2210149
Wij zijn werkzaam in heel Nederland en verlenen u gratis advies

Letselschade auto ongeluk en schadevergoeding?

letselschade auto ongeluk

Heeft u een auto ongeluk gehad met letselschade als gevolg? Dan heeft u bijna altijd recht op een letselschadevergoeding voor uw materiële en immateriële schade. U doet er verstandig aan om in deze strijd met verzekeraars de hulp van onze experts in te schakelen. Voor u is onze rechtshulp kosteloos. Vraag direct een vrijblijvend advies aan of lees verder.

Een auto ongeluk en uw letselschade

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook in het verkeer. Ondanks dat auto’s en de Nederlandse wegen steeds veiliger worden, vinden er nog altijd te veel auto ongelukken plaats. Meestal alleen met blikschade, maar soms ook met letselschade. En dan begint het getouwtrek. Het komt in de praktijk helaas maar al te vaak voor dat de veroorzaker of diens verzekeraar alle aansprakelijkheid afwijst. En om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding, moet er een aansprakelijke partij zijn.

Maar ook als de aansprakelijkheid (snel) is erkend, kunnen er nog genoeg problemen ontstaan. Met name over de aard en omvang van het letsel. Denk – bijvoorbeeld – aan whiplash letsel.

Wanneer u letselschade als gevolg van een auto ongeluk oploopt, is het ten eerste vaak niet duidelijk of u hier volledig van zult herstellen. Ten tweede moet u de juridische strijd aangaan met de tegenpartij. Veel mensen zien dan door de bomen het bos niet meer. Zij haken af en laten een schadevergoeding voor wat het is. Dit is echter niet nodig. Wanneer u de expertise van Van der Toorn Personenschade inschakelt, kunt u zich richten op uw herstel terwijl wij gaan claimen waar u recht op heeft.

Letselschadevergoeding auto ongeluk en de aansprakelijkheid

Bij een auto ongeluk dient de aansprakelijkheid vastgesteld te worden. Als eerste dienen alle betrokken partijen een aanrijdingsformulier in te vullen. Daarnaast spelen getuigenverklaringen, aparte verklaringen van de betrokkenen en het politierapport een belangrijke rol. Ook is het van essentieel belang om bij letsel direct een arts te bezoeken. Alles over het ongeval en uw letsel dient zo goed mogelijk vastgelegd te worden

Om een schadevergoeding te claimen na een auto ongeluk met letselschade, moet er iemand aansprakelijk worden gesteld. In Bedrijfsregeling Schuldloze Derde is geregeld dat een passagier geen schuld kan hebben aan het ontstaan van een verkeersongeval. Letselschade aan passagiers dient altijd vergoed te worden. Veroorzaakt u zelf een verkeersongeval, dan bent u aansprakelijk. Als u een SVI-verzekering, een Schade Verzekering Inzittenden heeft, keert uw eigen autoverzekeraar de schadevergoeding uit.

Direct deskundige hulp inschakelen

Bent u slachtoffer geworden van een auto ongeluk met letselschade tot gevolg? Dan zijn wij ervoor om u te ondersteunen bij het verkrijgen van uw recht. Van der Toorn Personenschade is er in gespecialiseerd om u te ontzorgen in het geval van letselschade. Uw belang staat voor ons op één. Vraag nu kosteloos advies aan of test uw kans op een letselschadevergoeding. Wij zijn er voor u!