Gratis advies? Bel direct 0318-700643 of 070-2210149
Wij zijn werkzaam in heel Nederland en verlenen u gratis advies
mm
13-09

2016

Rechtsbijstandsverzekering bij letselschade

Letselschadeblog-Dossier2

Beste koop of liever een letselschadebureau?

Over de kwaliteit van rechtsbijstandsverzekeringen is al heel veel geschreven. Vaak terecht en zeker bij letselschade. Kunt u bij letselschade uw rechtsbijstandsverzekering beter links te laten liggen? Wij denken van wel ….

Nadelen rechtsbijstandverzekering ten opzichte van letselschadebureau

De meeste letselschadeslachtoffers vinden kwaliteit, persoonlijk contact, deskundigheid en voortvarendheid van het grootste belang. Dan is het goed om te weten dat u bij uw rechtsbijstandsverzekeraar meestal te maken krijgt met:

  • administratieve rompslomp
  • geen persoonlijk contact in de vorm van een huisbezoek of persoonlijke kennismaking
  • beperkingen van de vrije keuze van externe juridisch adviseur of advocaat
  • de deskundigheid van de medewerkers van een rechtsbijstandsverzekeraar
  • een letselschadebehandelaar die gericht is op te snel en voor te weinig “schikken”
  • een beperkt gemiddeld aantal uren dat een letselschadebehandelaar voor uw dossier ter beschikking heeft
  • een maximum vergoeding/dekking; alle kosten boven het maximum moet men zelf betalen
  • een eigen bijdrage, die kan oplopen tot tenminste € 250.

Is een rechtsbijstandsverzekering nodig voor letselschade?

Bij letselschade heeft u normaal gesproken uw rechtsbijstandsverzekeraar niet nodig. Want als een andere partij voor uw letselschade aansprakelijk is, zal die partij – meestal zijn verzekeraar – ook uw juridische kosten moeten vergoeden. Juridische kosten zijn de kosten van het door u ingeschakelde letselschadebureau.

U heeft in feite dus de keuze uit enerzijds een onpersoonlijke en minder deskundige rechtsbijstandsverzekeraar. En anderzijds een deskundig gespecialiseerd letselschadebureau, dat uw belang centraal stelt. U wordt op een zeer deskundige, persoonlijke en prettige wijze begeleid. De rechtsbijstandsverzekeraar kost u in principe niets. Het deskundige letselschadebureau kost u echter ook niets. Althans, wanneer u voor het juiste letselschadebureau kiest.

Het juiste letselschadebureau

Van der Toorn Personenschade is hét letselschadebureau van Nederland. Groot genoeg om een deskundige en serieuze tegenpartij voor aansprakelijke verzekeraars te zijn. Klein genoeg om u op een prettige en persoonlijke manier te helpen met uw letselschade.

Wanneer u ons vraagt om u te helpen, bekijken wij samen met u wat voor u het beste is. Is de aansprakelijkheid door de tegenpartij erkend of denken wij dat die (uiteindelijk) erkend gaat worden, dan krijgt u van ons van te voren een duidelijke kostengarantie.

In de kostengarantie staat dat u voor onze werkzaamheden nooit een factuur zult ontvangen. Onze kosten moeten apart van uw letselschadevergoeding door de tegenpartij worden vergoed. Betaalt de tegenpartij onze nota’s niet of niet volledig, dan komt dat voor onze rekening en niet de uwe. U krijgt in dat geval dus nooit een rekening van ons. Hoe veilig wilt u het hebben?

Vrijblijvend advies

U kunt sowieso altijd bij ons terecht voor een voor u vrijblijvend en kosteloos eerste advies. Wij beantwoorden uw vragen en wanneer wij wat voor u kunnen betekenen, dan vertellen wij u dat ook. Daarna kunt u zelf beslissen wat u met ons advies doet. Gaan wij u helpen, dan krijgt u van ons een harde kostengarantie.

Ook wanneer uw letselschade op dit moment al door een rechtsbijstandsverzekeraar wordt behandeld, kunt u bij ons terecht voor een vrijblijvend en kosteloos advies. Komen wij met elkaar tot de conclusie dat wij u beter kunnen helpen dat uw rechtsbijstandsverzekeraar op dit moment, dan krijgt van ons eveneens een kostengarantie. Vervolgens regelen wij de verdere afwikkeling met uw rechtsbijstandsverzekeraar voor u.

Deel dit :